Samsung maakt 5-inch Galaxy Grand officieel: betaalbare phablet met 8MP camera en dual-SIM-optie

Posted: December 18, 2012 in Mobiel, Smartphones
Tags: , , , , , , ,

De 5,5-inch Galaxy Note II is een van Samsung’s mooiste toestellen, een enorm hoge resolutie scherm, de stylus en alle leuke tweaks van TouchWiz UI, maar het komt met een behoorlijk prijskaartje dat er niet veel in ontwikkelingslanden zich kunnen veroorloven. Samsung biedt nu de oplossing door officieel de Samsung Galaxy Grand te introduceren, een 5-inch smartphone met een dual-core processor, gemaakt voor de massa. Met de Galaxy Grand wil Samsung een toestel met een groot scherm aanbieden tegen een betaalbare prijs. Het scherm is niet HD, het heeft geen hoge resolutie, maar in plaats daarvan,om de prijs te drukken, moest Samsung voor een WVGA of 480 x 800-pixel scherm kiezen. Dat komt neer op een pixel dichtheid van ongeveer 186ppi, dat is ver verwijdert van retina eerder middelmatig, dus zal je moeten aanvaarde dat enkele  scherpe randen de  iconen sieren.

De Samsung Galaxy Grand draait op een 1,2 GHz dual-core processor van onbekend origine, en achteraan zit er een 8-megapixel camera. Beter is dan weer dat  deze camera weinig ontspanvertraging heeft en naar verluidt snel is. De camera is uitgerust met een achtergrond verlichtingsterkte sensor (BIS) voor betere opnamen bij weinig licht, en het is geschikt voor het opnemen van 1080p “ video. De Grand heeft ook een front-facing, 2-megapixel camera voor videogesprekken. Het draait allemaal op Android 4.1.2 Jelly Bean, wat zou moeten betekenen dat alles vloeiend verloopt.

Ten slotte zal de Samsung Galaxy Grand eerst uitgebracht worden in een dual-SIM versie (de GTI9082), en het  single-SIM model (GTI9080) zal later komen. Release datum en prijs van de Grand zijn nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk zal Samsung niet lang wachten om dit toestel te commercialiseren.

Bron: Samsung Tomorrow

Leave a comment